Ziua Comemorării Holocaustului: Preşedintele Israelului, în Parlamentul European

Preşedintele Israelului, Isaac Herzog, se va adresa, azi, membrilor Parlamentului European, în timpul sesiunii plenare ce va marca Ziua Internaţională de Comemorare a Holocaustului.

Şedinţa solemnă va fi deschisă de preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, după o întrevedere prealabilă cu şeful statului israelian.

După discursul preşedintelui Isaac Herzog, eurodeputaţii vor ţine un minut de reculegere. După ceremonie, în jurul orei locale 11:45, preşedinţii Roberta Metsola şi Isaac Herzog vor inaugura Memorialul Holocaustului ”Refugiatul”, realizat de Felix Nussbaum.

În acest an, se împlinesc 75 de ani de la înfiinţarea statului Israel.

blank

În 2005, Organizaţia Naţiunilor Unite a stabilit ziua de 27 ianuarie drept Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, pentru a comemora Holocaustul şi cea de-a 60-a aniversare a eliberării lagărului de concentrare Auschwitz-Birkenau.

Născut la Tel Aviv în 1960, Isaac Herzog a fost ales al unsprezecelea preşedinte al statului Israel în anul 2021. A devenit deputat în Knesset prima dată în 2003, iar ulterior a ocupat mai multe funcţii ministeriale.

În 2013, Herzog a fost ales preşedinte al Partidului Muncii din Israel, iar în iunie 2018 a fost ales preşedinte al comitetului executiv al Agenţiei Evreieşti pentru Israel.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *