Zelenszkij riadózik: A Közel-Keleti háború lassítja az Ukrajna irányába történő gránát-szállításokat

Csütörtökön Volodimir Zelenszkij ukrán elnök robbanásveszélyes kijelentést tett, figyelmeztetve, hogy az Izrael és a Hamas közötti konfliktus lassítja az Ukrajnába történő gránát-szállításokat. Zelenszkij kiemelte a Közel-Keleti események közvetlen hatását a 155-ös kaliberű gránátok készleteire, amelyeket az események érintettek.

„A Közel-Keleten mit gondolnak, mit kezdtek először vásárolni? A 155-ös kaliberű gránátokat. A tartalékaink lecsökkentek” – nyilatkozta az ukrán elnök egy sajtótájékoztatón.

Izrael, amely az Egyesült Államok katonai támogatását élvezi, továbbra is bombázza a Gázai övezetet a Hamas harcosai október eleji példátlan támadása óta, amely százával végezte a civileket.

Ezenkívül Zelenszkij felhívta a figyelmet Oroszországra is, vádolva azzal, hogy rakétákat tárol lehetséges támadásokra Ukrajna infrastruktúrája ellen a téli időszakban. Habár az ukrán elnök azt állítja, hogy az országa jobban felkészült a télre, mint korábban, aggodalmát fejezte ki Oroszország esetleges agresszív intézkedéseivel kapcsolatban.

„Úgy gondolom, hogy jobban fel vagyunk készülve a télre, mint korábban, de nem hiszem, hogy Oroszország kevesebb fegyvert fog használni. A tél nehéz lesz” – tette hozzá Zelenszkij, ugyanakkor hangsúlyozva, hogy ami a légi védelmet illeti, Ukrajna jobb helyzetben van, mint az előző télen.

Facebook

Comentarii

186 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *