Zelenski: Polonia va fi un partener esenţial în reconstrucţia după război

Ucraina consideră că Polonia va deveni un partener esenţial în amplul efort de reconstrucţie după încheierea războiului lansat de Rusia, a declarat miercuri preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, aflat într-o vizită la Varşovia, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Șeful statului ucrainean a spus că situaţia din zona oraşului Bahmut, aflat în estul Ucrainei, este cu adevărat dificilă şi că vor fi luate ”decizii corespunzătoare” dacă trupele Kievului vor fi expuse riscului de a fi încercuite de forţele ruse.

Volodimir Zelenski a subliniat că cel mai important pentru el este să protejeze vieţile soldaţilor ucraineni.

El le-a adresat companiilor poloneze invitaţia de a veni în Ucraina până la încheierea războiului, pentru a avea o poziţie mai bună pe piaţa ucraineană.

În total, Polonia va trimite 14 avioane de vânătoare MiG-29 în Ucraina. Până acum, au fost livrate opt avioane, în timp ce celelalte șase sunt în pregătire și vor putea să fie transferate în curând, au declarat autoritățile poloneze.

La 24 februarie anul trecut, Rusia a lansat un război împotriva Ucrainei vecine. Kievul a anunţat că, înainte de a discuta despre un eventual plan de pace cu Moscova, trupele ruse trebuie să părăsească întregul teritoriu al Ucrainei, inclusiv regiunile anexate anul trecut şi Crimeea, pe care Rusia a anexat-o în 2014.

Facebook

Comentarii

72 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *