Zelenski e disperat

Zelenski se plânge de penuria de armament. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a îndemnat sâmbătă pe aliații occidentali să astupe ceea ce el a caracterizat în mod evident drept o lipsă „artificială” de arme, care întărește poziția Rusiei pe câmpul de luptă, potrivit Reuters.

Adresându-se în cadrul Conferinței de Securitate de la München din sudul Germaniei, Zelenskiy și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul arătat de țările occidentale, îndemnându-le să ofere mai mult în viitor.

El a vorbit într-un moment critic despre invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia, aflată acum aproape la al treilea an, cu trupele sale forțate să se retragă din orașul devastat din estul Avdiivka.

Ucraina se confruntă cu o lipsă acută de muniție, iar ajutorul militar al SUA a fost amânat de luni de zile în Congres: „Din păcate, menținerea Ucrainei într-un deficit artificial de arme, în special cu deficit de artilerie și capacități cu rază lungă, îi permite lui Putin să se adapteze la intensitatea actuală a războiului”, a mai precizat Zelenski.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *