Zelenski: Șapte avioane rusești au fost doborâte, săptămâna trecută

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, susține că Forţele Armate ucrainene au doborât, săptămâna trecută, şapte avioane de luptă pe care Rusia le foloseşte pentru a lansa bombe aeriene ghidate, transmite EFE, potrivit Agerpres.â

„Numai în această săptămână (săptămâna trecută), am reuşit să doborâm şapte avioane militare ruseşti. Aceleaşi care aruncă aceste bombe şi ucid”, a spus Zelenski, care a adăugat că de la începutul lunii februarie Ucraina a doborât în total 15 avioane militare ruseşti.

În noaptea de duminică spre luni, în discursul său zilnic adresat naţiunii, preşedintele ucrainean a condamnat lansarea, duminică, de către forţele ruse, în Doneţk (est), a unei bombe aeriene ghidate care a căzut pe acoperişul unei case, rănind 16 persoane.

În total, de la începutul săptămânii, ruşi ar fi folosit 400 de bombe aeriene ghidate, peste 50 de drone kamikaze Shahed şi peste 40 de rachete, a anunţat Zelenski, care le-a cerut partenerilor săi din Europa şi America să furnizeze Ucrainei material militar necesar pentru a contracara aceste atacuri ruseşti.

„Cu cât capacitatea noastră de a doborî avioane ruseşti este mai mare, cu atât distrugem mai mult logistica rusă în teritoriul nostru ocupat, cu atât vom salva mai multe vieţi ucrainene”, a spus Zelenski în discursul său, în care a descris situaţia de pe front ca fiind „extrem de dificilă”.

În acest sens, şeful statului ucrainean a insistat asupra importanţei cruciale a aprobării cât mai curând posibil a ajutorului de 60 de miliarde de dolari acordat Ucrainei pe care o parte a Partidului Republican al SUA îl blochează în Congres.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *