Zelenski: Rusia amenință cu distrugerea unui baraj imens. Risc de dezastru în sudul Ucrainei

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a avertizat în legătură cu iminența unui „dezastru pe scară largă” în sudul Ucrainei, susținând că Rusia a minat un baraj de la centrala hidroelectrică Kakhovka din sudul țării.

Într-un mesaj video către liderii UE, reuniți la Bruxelles, Zelenski a declarat că Ucraina deține informații care arată că Rusia a amplasat încărcăturile explozive. În cazul în care barajul va fi distrus, peste 80 de localități – inclusiv orașul Kherson – ar fi afectate de „inundații rapide”, cu impact asupra a sute de mii de persoane.

„Potrivit informațiilor noastre, Rusia a pregătit deja totul pentru a efectua acest atac terorist. Rusia creează în mod deliberat terenul pentru un dezastru de amploare în sudul Ucrainei”, a declarat Zelenski, solicitând trimiterea unei misiuni internaționale de observatori la centrala Kakhovka.

De asemenea, Zelenski a solicitat mai multe sisteme de apărare aeriană și a avertizat că „un nou val de migrație”, alimentat în mod deliberat de Rusia, va ajunge în Europa.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *