Zelenski: Rusia a distrus 30% din centralele electrice din Ucraina

Președintele ucrainean Volodimir Zelesnki a afirmat că 30% din centralele electrice din Ucraina au fost distruse de către forțele rusești în ultima săptămână, provocând „pene masive de curent” în întreaga țară, relatează Politico.

Rusia a atacat marți mai multe instalații energetice din Ucraina, inclusiv din capitala Kiev, pe fondul încercărilor continue de a paraliza infrastructura energetică a țării. Președintele a calificat atacul drept unul „terorist” și a reiterat că nu mai există „niciun spațiu pentru negocieri cu regimul președintelui rus Vladimir Putin”.

Zelenski afirmă că 30% din centralele electrice ucrainene au fost distruse

Primarul Kievului, Vitaly Klitschko, a declarat că o instalație de infrastructură critică situată în districtul Desnyansky a fost lovită, în timp ce martori oculari au raportat, de asemenea, explozii și fum la centrala electrică CHP-6 din Kiev, Ucraina. Anterior, Kirill Timoșenko, adjunctul șefului biroului prezidențial ucrainean, a raportat „daune grave” la o altă instalație energetică din Dnipro.

Pagubele survin pe fondul unui nou val de lovituri aeriene în Ucraina, care vizează infrastructura energetică. Au fost raportate întreruperi de energie electrică în Zhytomyr, Kiev și Dnipro, unde au fost lovite instalații electrice.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *