Zelenski avertizează: „Teroriștii plănuiesc noi lovituri”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a avertizat cu privire la noi atacuri cu rachete rusești asupra țării sale, îndemnând armata și cetățenii să fie pregătiți să reziste la o nouă săptămână de presiune asupra rețelei electrice.

Avertismentul de duminică a venit în timp ce la Kiev a căzut zăpadă, iar temperaturile s-au situat în jurul valorii de zero grade, fiind prognozată ceață peste noapte. Autoritățile au declarat că muncitorii sunt aproape de a finaliza restabilirea energiei electrice, a apei și a căldurii, dar nivelurile ridicate de consum au făcut ca unele pene de curent să fie impuse. Milioane de oameni din Kiev și din împrejurimi se confruntau cu întreruperile cauzate de valurile de raiduri aeriene rusești.

„Înțelegem că teroriștii plănuiesc noi lovituri. Știm acest lucru cu certitudine. Și atâta timp cât au rachete, ei, din păcate, nu se vor liniști”, a declarat Zelenski în discursul său video nocturn.

Zelenski a declarat că săptămâna care urmează ar putea fi la fel de dificilă ca și săptămâna precedentă, când atacurile asupra infrastructurii de electricitate i-au supus pe ucraineni la cele mai acute întreruperi de energie electrică de la invazia trupelor rusești în februarie.

„Forțele noastre de apărare se pregătesc. Întreaga țară se pregătește”, a declarat el. „Am elaborat toate scenariile, inclusiv cu partenerii noștri”.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *