Zelenski merge, astăzi, în Belgia

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, se află astăzi la Bruxelles, unde are loc o reuniune a miniştrilor apărării din statele membre NATO, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Prima deplasare a lui Zelenski la sediul Alianţei Nord-Atlantice de la începutul invaziei ruse în Ucraina va fi ”esenţială pentru rezistenţa noastră în această iarnă”, a spus liderul ucrainean.

La sosirea la sediul NATO, Zelenski a fost întâmpinat de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Liderul ucrainean a declarat, înaintea reuniunii, că armata sa are nevoie de rachete de croazieră, care să acționeze în puncte geografice foarte concrete ale teritoriului ucrainean, pentru a putea depăşi perioada de iarnă.

Presa belgienă a relatat că Zelenski va participa la o reuniune a Grupului de contact pentru apărarea Ucrainei, alături de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, şi se va întâlni apoi cu membrii guvernului federal belgian.

Este de aşteptat ca, în cadrul Grupului, discuţiile să se concentreze pe asistenţa pentru Ucraina, inclusiv pe livrarea mai multor sisteme de apărare aeriană şi muniţie, în contextul atacurilor ruse asupra infrastructurii energetice ucrainene.

Belgia va prelua preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene la 1 ianuarie 2024, funcţie asigurată în prezent de Spania.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *