Zelenski critică dur refuzul Germaniei de a-i trimite rachete Taurus

Președintele Ucrainei a adus acuzații grave la adresa cancelarului german Olaf Scholz, exprimându-și nemulțumirea față de refuzul acestuia de a furniza Ucrainei rachete de croazieră Taurus de fabricație germană. Motivul refuzului, conform lui Zelenski, ar fi dorința Germaniei de a-și păstra aceste arme pentru propria apărare în fața Rusiei.

Într-un interviu acordat companiei Axel Springer, Zelenski a dezvăluit că Scholz i-a transmis că nu-și poate lăsa țara fără o armă atât de puternică, considerând că aceasta este principala armă de descurajare a Germaniei, în calitate de stat non-nuclear.

Cu toate acestea, cabinetul german a prezentat o altă perspectivă, susținând că trimiterea rachetelor Taurus în Ucraina ar putea escalada conflictul și ar putea atrage Germania într-un război direct cu Rusia.

Zelenski, pe de altă parte, vede rachetele ca pe un instrument esențial pentru apărarea Ucrainei împotriva unor posibile atacuri rusești. Cu toate că Scholz a subliniat că refuzul de a trimite aceste rachete vine din dorința de a preveni implicarea Germaniei într-un conflict extins, Zelenski a denunțat și ritmul lent al SUA în aprobarea ajutorului militar pentru Ucraina.

În ciuda presiunii din partea coaliției de guvernare și a opoziției, Scholz a reafirmat că nu va trimite rachetele Taurus către Ucraina, subliniind responsabilitatea sa de a nu implica Germania într-un război activ.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *