Zelenski a vizitat forţele ucrainene de la frontiera cu Rusia

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a trecut marţi în revistă unităţile forţelor de securitate ucrainene care protejează frontiera cu Rusia, în provincia Sumî, din nord-estul Ucrainei, a informat într-un comunicat biroul şefului statului, transmite EFE, potrivit Agerpres.

Vizita are loc la câteva zile după bombardamentele masive asupra acestei provincii, care a fost parţial ocupată de trupele ruseşti la începutul invaziei la scară largă şi eliberată complet de forţele ucrainene în aprilie 2022.

Potrivit comunicatului, Zelenski a verificat posturile unităţilor Serviciului ucrainean de pază a frontierei de la graniţa cu Rusia şi s-a interesat de activitatea unităţilor care protejează această zonă.

În cadrul vizitei sale la Sumî, Zelenski a decorat soldaţi şi funcţionari publici care au luat parte la aceste evenimente.

Vizita vine după ce, în urmă cu câteva zile, preşedintele Ucrainei s-a deplasat în mai multe regiuni din sudul, estul şi nord-estul ţării pentru a vedea la faţa locului situaţia de pe linia frontului şi evoluţia situaţiei din teritoriile recucerite de armata ucraineană.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *