Zelenski a cerut liderilor statelor UE deschiderea negocierilor de aderare cu țara sa

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut apel, astăzi, la liderii statelor Uniunii Europene, reuniţi la Bruxelles, să permită deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina, susținând că preşedintele rus Vladimir Putin ar exploata orice eşec din partea lor, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Șeful statului ucrainean a afirmat, cu acest prilej, că se așteaptă ca UE să ia astăzi o decizie politică, care să vină ca răspuns la reformele pe care țara sa le-a realizat până acum.

”Este vorba despre deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina”, a punctat şeful statului ucrainean, într-o intervenție la Consiliul European.

Premierul ungar Viktor Orban şi-a reafirmat, miercuri, opoziţia fermă faţă de declanşarea negocierilor de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană

Săptămâna trecută, Orban a cerut retragerea de pe agenda summitului Uniunii Europene din 14-15 decembrie a celor două decizii referitoare la sprijinul bugetar pentru Kiev şi la deschiderea negocierilor de aderare la UE.

El a insistat ca, la summitul din aceste zile, să se meargă pe varianta „unui parteneriat strategic’” între UE şi Ucraina, mai degrabă decât pentru o aderare.

Facebook

Comentarii

58 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *