Zelenski cere lansarea negocierilor de aderare a Ucrainei la UE în decembrie

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a cerut ieri, şefilor de stat şi de guverne UE reuniţi la Bruxelles, ca Ucraina să adere la Uniunea Europeană cât mai rapid posibil.

Liderul ucrainean şi-a exprimat speranţa lansării negocierilor de aderare a țării sale, la următorul summit european, prevăzut la jumătatea lui decembrie.

Volodimir Zelenski a dat asigurări că Ucraina depune eforturile necesare pentru a respecta criteriile europene ale aderării. „Contăm pe unitatea răspunsului vostru, decizia de a lansa negocieri de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană”, a subliniat el.

Războiul din Fâşia Gaza mobilizează atenţia europenilor, în timp ce creşte îndoiala cu privire la capacitatea Occidentului de a continua să susţină Ucraina împotriva Rusiei, în alt război major care se află în atenția UE.

Acest război între Israel şi Hamas, în Orientul Apropiat a alimentat temeri ale unora cu privire la o eclipsare a războiului Rusiei împotriva Ucrainei, care durează de 20 de luni, potrivit AFP, citată de News.ro.

În plus, criza Congresului Statelor Unite a ridicat întrebări despre continuarea ajutorului militar american al Kievului.

 Dar cei 27 încearcă să dea asigurări că UE va continua să susţină Ucraina „atât timp cât este necesar”, afirmă ei în proiectul declaraţiei summitului.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *