Zeci de mii de greci au ieșit în stradă

La un an de la cea mai mare catastrofă feroviară din istoria Greciei, peste 30.000 de persoane, potrivit poliţiei, au ieșit în stradă pentru a cere „dreptate” pentru cei 57 de morţi în această tragedie, relatează France Presse şi Reuters.

La apelul multor sindicate, inclusiv cel al sectorului public, aflat într-o grevă de 24 de ore, peste 20.000 de persoane au manifestat la Atena şi 10.000 la Salonic, al doilea oraş ca mărime al ţării, în timp ce mai mult de o mie de oameni, mai ales rude ale victimelor, s-au recules la locul accidentului în Valea Tembi, în centrul țării.

Serviciile feroviare din Grecia s-au oprit miercuri şi navele au fost blocate în porturile din apropierea Atenei, în timp ce lucrătorii feroviari au marcat un an de la cel mai mortal accident de tren în ţară, cerând de asemenea să se facă dreptate şi creşteri de salariu.

blank

La 28 februarie 2023, un tren de pasageri care făcea legătura între capitală şi oraşul Salonic (în nord) s-a ciocnit frontal cu un marfar, omorând 57 de persoane şi provocând proteste în masă faţă de ceea ce mulţi consideră un rezultat al deceniilor de neglijare a sectorului feroviar.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *