Zborurile în Europa, perturbate de greva controlorilor de trafic aerian francezi

O grevă a controlorilor de trafic aerian francezi a forțat companiile aeriene să anuleze jumătate din zborurile programate să sosească sau să plece de pe aeroporturile din Paris și altele care urmau să survoleze Franța.

Grevele și lipsa de personal din ultimele luni au obligat companiile aeriene să anuleze mii de zboruri, spulberând speranțele de redresare a activității în timpul verii, după blocajele generalizate din pandemie.

Zboruri amânate în Europa

Sindicatul francez de control al traficului aerian, SNCTA, a precizat într-un comunicat că greva a fost cauzată de efectele inflației și de refuzarea cererii sale de suplimentare a personalului. „Este inexplicabil faptul că mii de cetățeni europeni vor avea planurile de călătorie perturbate în mod nedrept de încă o grevă franceză a ATC (control al traficului aerian)”, a declarat Ryanair.

Compania aeriană irlandeză a precizat că planurile de călătorie a 80.000 de pasageri au fost afectate în condițiile în care a anulat 420 de zboruri, majoritatea destinate să survoleze Franța. Air France anunțase miercuri că va opera doar 45% din zborurile sale pe distanțe scurte și medii și 90% din zborurile pe distanțe lungi.

Autoritatea aeronautică DGAC, care a cerut companiilor aeriene să își reducă la jumătate programul de zboruri, a declarat că unele aeroporturi locale au fost închise temporar, inclusiv Montpellier și Rennes, adăugând că au existat „întârzieri semnificative” pe toate aeroporturile din țară.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *