Zboruri comerciale şi autobuze, recomandate demnitarilor străini care vor participa la funeraliile reginei Elisabeta a II-a

Liderii din întreaga lume vor trebui să evite avioanele private pentru a călători în Regatul Unit pentru funeraliile reginei Elisabeta a II-a, în timp ce autobuzele colective vor înlocui elicopterele şi maşinile personale pentru deplasările lor la Londra, potrivit Agerpres.

Funeraliile reginei Elisabeta a II-a vor avea loc luni, pe 19 septembrie, la Westminster Abbey din Londra. Sunt aşteptaţi demnitari din întreaga lume, ceremonia funerară fiind, astfel, o provocare uriaşă de securitate şi logistică pentru autorităţi, care au cerut oficialilor străini să folosească zboruri comerciale, şi nu avioane private pentru a ajunge în Marea Britanie.

În ziua funeraliilor, liderii nu vor avea voie să circule cu maşina privată, dar le vor fi puse la dispoziţie autobuze.

Președintele american, Joe Biden, dar şi preşedintele francez Emmanuel Macron, preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen şi premierul australian Anthony Albanese, precum şi monarhi din întreaga lume sunt aşteptaţi la Londra, pentru funeraliile reginei Elisabeta a II-a.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *