Propaganda rusă în impas: YouTube închide canalele germane ale RT

YouTube a șters cele două canale în limba germană ale televiziunii ruse RT – principalul instrument mediatic folosit de propaganda rusă în plan internațional. Motivul: încălcarea de către RT a politicilor YouTuve de informare pe tema Covid-19. Înainte de închidere, RT a fost notificat în prealabil și a primit o interdicție de o săptămână, pe care postul rus a încercat să o ocolească, folosind un alt canal de YouTube. Ambele conturi au fost închise marți, pentru încălcarea termenilor și condițiilor YouTube.

YouTube nu permite conținut care răspândește dezinformare medicală și contrazice autoritățile sanitare locale sau informațiile oficiale ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) despre Covid-19.

”Este împotriva politicii YouTube ca cineva suspendat să folosească un alt canal pentru a eluda interdicția”, a explicat un purtător de cuvânt al companiei. În vreme ce redactorul-șef al RT a calificat interdicția ca fiind „un adevărat război mediatic declarat de statul german Rusiei” și a cerut ca statul rusă să interzică receptarea posturilor TV germane pe teritoriul său.

De la debutul pandemiei, RT a contestat măsurile sanitare și eficiența vaccinurilor anti-Covid 19.

Europolis

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *