Prigojin rupe tăcerea și amenință

Evgheni Prigojin, comandantul grupului de mercenari Wagner, a reapărut după o săptămână de tăcere, relatează Politico. În noul său mesaj, el a transmis amenințător: „În viitorul apropiat, sunt sigur că veți vedea următoarele noastre victorii pe front”.

Într-un mesaj audio de 41 de secunde, postat pe Telegram, Prigojin și-a exprimat recunoștința către susținători săi și a subliniat obiectivele „Marșului dreptății”, afirmând că acesta a avut ca scop combaterea trădătorilor și mobilizarea societății. El și-a asigurat susținătorii că vor exista și alte victorii în prima linie și a încheiat: „Mulțumesc, băieți!”

Reputația lui Prigojin a suferit o schimbare drastică, după tentativa de insurecție în care a preluat controlul asupra orașului Rostov-pe-Don și a înaintat până la 200 km de Moscova. Prigojin a dat apoi în retragere, după ce președintele Putin a denunțat revolta ca fiind un act de trădare. Prigojin și oamenii săi au primit o „grațiere”, printr-un acord negociat de dictatorul belarus Alexander Lukașenko.

Într-o precedentă declarație, capul mercenarilor ruși a susținut că a ordonat oamenilor săi să se întoarcă la bază pentru a preveni o baie de sânge și că nu a încercat să îl răstoarne pe Vladimir Putin.

Deși locația exactă a lui Prigojin rămâne necunoscută, Lukashenko a confirmat că acesta a sosit în Belarus săptămâna trecută.

Observatorii internaționali consideră că reapariția lui Prigojin indică faptul că este activ și intenționează să se repoziționeze. Perspectiva acțiunilor și influenței sale viitoare este incertă, dar mesajul lui sugerează o hotărâre de a-și susține în continuare cauza.

Facebook

Comentarii

89 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *