Xi Jinping se întâlnește azi cu Joe Biden, la San Francisco

Preşedintele chinez Xi Jinping, se va întâlni, astăzi, în San Francisco, cu președintele Joe Biden. Xi Jinping, care se află în prima sa vizită în SUA din 2017, urmează să participe la summitul anual al Forumului de cooperare economică Asia-Pacific (APEC), scrie News.ro.

Xi a salutat de pe treptele avionului său Air China la sosire şi a coborât pentru a se întâlni cu oficialii americani care l-au întâmpinat, respectiv secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, şi ambasadorul SUA în China, Nicholas Burns.

Reprezentanta SUA pentru comerţ, Katherine Tai, care, împreună cu secretarul de stat, Antony Blinken, a deschis sesiunea ministerială APEC, a declarat că reuniunea de la San Francisco urmăreşte să îmbunătăţească relaţia cu China, după o perioadă de relaţii tensionate şi că se va încerca să reia comunicaţiile între cele două mari puteri, inclusiv contactele între militari.

Purtătorul de cuvânt pentru securitate naţională al Casei Albe, John Kirby, a declarat că Biden şi Xi vor discuta, de asemenea, despre conflictul dintre Israel şi Hamas din Gaza, precum şi despre eforturile SUA de a sprijini Ucraina în lupta sa împotriva armatei ruse.

Chestiunile economice vor ocupa un loc important pe ordinea de zi. Xi, care încearcă să atragă investiţii străine în timpul APEC, este aşteptat să ia masa cu cei mai importanţi directori de afaceri din SUA.

Summitul lui Xi Jinping cu Joe Biden va fi prima întâlnire dintre liderii american şi chinez, în decurs de un an.

Facebook

Comentarii

156 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *