Xi Jinping către Olaf Scholz: Încrederea politică este ușor de distrus, greu de reconstruit

Președintele chinez Xi Jinping s-a întâlnit vineri cu cancelarul german Olaf Scholz, primul lider al G7 care a vizitat China de la începutul pandemiei COVID, avertizând asupra ușurinței cu care poate fi distrusă încrederea politică reciprocă, notează Reuters.

Vizita de o zi a lui Scholz „testează apele” dintre China și Occident după ani de tensiuni, spun analiștii, discuțiile abordând războiul Rusiei în Ucraina, schimbările climatice și accesul reciproc la piață. În timpul prânzului cu Scholz, Xi a subliniat că este ușor să distrugi încrederea politică, dar dificil să o reconstruiești și că ambele părți trebuie să aibă grijă de ea.

Xi i-a mai spus lui Scholz că statul său și Germania ar trebui să se respecte reciproc și să aibă grijă de interesele fundamentale ale fiecăreia dintre ele, potrivit Xinhua. Anterior, Xi a îndemnat cele două țări să colaboreze mai strâns în ceea ce privește problemele internaționale.

„În calitate de țări mari și influente, în vremuri de schimbare și turbulențe, China și Germania ar trebui să colaboreze și mai mult, pentru a contribui la pacea și dezvoltarea lumii. În prezent, situația internațională este complexă și volatilă.”, a declarat Xi, potrivit televiziunii de stat CCTV.

Facebook

Comentarii

48 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *