Xi Jinping: China trebuie să se pregătească „pentru a câștiga războaie”

China trebuie să își îmbunătățească utilizarea resurselor de apărare, cum ar fi tehnologia, lanțul de aprovizionare și rezervele naționale, „pentru a-și întări armata și a câștiga războaiele”, a declarat președintele Xi Jinping pe 8 martie.

Xi este comandantul-șef al forțelor armate chineze și urmează să fie reales oficial în funcția de președinte la sfârșitul acestei săptămâni. Consolidarea și îmbunătățirea „capacităților strategice integrate” este o nouă cerință stabilită de Partidul Comunist aflat la putere, a declarat Xi reprezentanților Armatei Populare de Eliberare și ai poliției militare în timpul sesiunii anuale a parlamentului, a relatat televiziunea de stat CCTV.

Purtând un costum chinezesc în culoarea verde militar, el a reamintit armatei că aceasta trebuie să fie condusă de partid. Dl Xi a obținut anul trecut un al treilea mandat fără precedent la șefia partidului.

„China trebuie să folosească mai bine, ştiinţa, tehnologia şi industria pentru a-şi consolida armata şi a câştiga războaie”, a indicat el, îndemnând laboratoarele naţionale să-şi accelereze cercetarea tehnologică militară astfel încât China să nu fie nevoită se apeleze la alte ţări pentru nevoile sale în sectorul Apărării.

Într-un alt discurs de ieri, Xi Jinping a spus că „ţări occidentale, conduse de Statele Unite, au pus în aplicare o politică de îngrădire, de încercuire şi de represiune împotriva Chinei, ceea ce a condus la provocări fără precedent pentru dezvoltarea ţării”.

Facebook

Comentarii

70 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *