Xi Jinping candidează pentru al treilea mandat consecutiv

Congresul Partidului Comunist Chinez, care are loc o dată cinci ani, a fost convocat pentru 16 octombrie. Va fi o reuniune decisivă, în cadrul căreia preşedintele Xi Jinping ar urma să fie reconfirmat la conducerea partidului şi, prin urmare, a ţării, informează AFP, potrivit Agerpres.

La precedentul congres, cel din anul 2017, Xi Jinping a fost reales în funtea partidului și, implicit, la conducerea țării, pentru al doilea mandat consecutiv. Câteva luni mai târziu, Constituţia țării a fost modificată pentru a elimina limita de două mandate prezidenţiale. După amendamentul adus la Constituţia țării, Xi Jinping ar urma, acum, să fie reales în postul de secretar general al PCC pentru un al treilea mandat.

Congresul, al 20-lea de la crearea partidului comunist în 1921, ar urma, de asemenea, să ducă la o schimbare majoră a componenţei comitetului permanent al biroului politic, organism atotputernic, format din şapte membri și care este considerat adevăratul deţinător al puterii în China. O parte a membrilor actuali ai acestui organism de conducere ar urma să se retragă din funcții.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *