Wozniacki revine la Australian Open

Jucătoarea daneză de tenis Caroline Wozniacki, campioană la Melbourne după o finală cu Simona Halep, a primit wild card pentru turneul Australian Open, primul de Mare Şlem al anului 2024, dar britanica de origine română Emma Răducanu nu a beneficiat de o invitaţie până acum, relatează DPA conform Agerpres.

Răducanu ocupă locul 103 în lume într-un clasament protejat, din cauza absenţei sale îndelungate după mai multe operaţii, la ambele încheieturi ale mâinilor şi la o gleznă, dar nu poziţia sa nu este destul de bună pentru a intra direct pe tabloul principal de simplu al turneului care va avea loc luna viitoare.

Jucătoarea de 21 ani are ca atuuri pentru un wild card statutul său de fostă campioană de Grand Slam şi faptul că este una dintre cele mai cunoscute jucătoare din circuitul profesionist, însă de obicei majoritatea invitaţiilor sunt acordate jucătorilor gazdă.

Dacă Răducanu nu va primi un wild card şi nu vor fi suficiente retrageri dintre jucătoarele mai bine clasate, va fi nevoită să înceapă parcursul la Melbourne din calificări, cale pe care a luat-o şi în 2021 la US Open şi a încheiat-o cu un succes incredibil, cucerind titlul la Flushing Meadows.

Veştile bune, scrie DPA, sunt legate de ritmul recuperării sale, de faptul că a accentuat antrenamentele în ultimele săptămâni şi pare a fi pe drumul revenirii odată cu debutul noului sezon competiţional.

Răducanu nu a mai jucat de la turneul WTA de la Stuttgart, în aprilie, iar poziţia sa în clasamentul la zi este pe 296, adică cu 54 de locuri mai jos decât se află fostul lider mondial Wozniacki, care a revenit în circuit în vară, după o pauză de trei ani şi jumătate, timp în care a născut doi copii.

Wozniacki a impresionat, atingând optimile de finală la US Open. ”Melbourne este unul dintre oraşele mele favorite şi abia aştept să îl împart cu familia şi cu copii mei”, a declarat daneza, care a subliniat că titlul cucerit la Australian Open reprezintă punctul culminant al carierei sale.

Wozniacki a cucerit trofeul la Melbourne Park în 2018, iar doi ani mai târziu s-a retras din activitate pe aceeaşi arenă.

Primele wild card-uri pentru turneul de la antipozi, care va debuta pe 14 ianuarie, au fost acordate australiencelor Kimberly Birrell, Olivia Gadecki şi Taylah Preston.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *