Wizz Air suspendă toate zborurile către și dinspre Republica Moldova

Wizz Air suspendă zborurile către și dinspre Republica Moldova din motive de securitate. Compania aeriană low-cost ungară a anunțat luni că va întrerupe zborurile către capitala moldovenească Chișinău începând cu 14 martie. Acest lucru se datorează îngrijorărilor legate de siguranța spațiului aerian al țării.

Wizz Air suspendă zborurile către și dinspre Republica Moldova

Autoritatea aviației civile din Moldova a descris decizia ca fiind bruscă și regretabilă. Tensiunile dintre Rusia și Republica Moldova au crescut în ultimele luni, deoarece rachetele rusești îndreptate spre Ucraina au intrat în spațiul aerian moldovenesc.

Există, de asemenea, temeri că Rusia ar putea intensifica încercările de destabilizare a țării, care este afectată de războiul din Ucraina vecină. Autoritățile au acuzat Kremlinul că a alimentat protestele antiguvernamentale, lucru pe care acesta îl neagă. Ministrul moldovean de externe, Nicu Popescu, a declarat miercuri că țara sa este pregătită pentru un „spectru complet de amenințări”.

Wizz Air afirmă că siguranța pasagerilor și a echipajului rămâne „prioritatea sa numărul unu”. Compania adaugă că „în urma evoluțiilor recente din Republica Moldova și a riscului ridicat, dar nu iminent, în spațiul aerian al țării, Wizz Air a luat decizia dificilă, dar responsabilă, de a suspenda toate zborurile către Chișinău începând cu data de 14 martie”.

Autoritatea de aviație civilă din Moldova spune că autoritățile moldovenești au fost informate prin e-mail despre decizia Wizz Air, adăugând că linia aeriană a cerut aprobarea pentru programul de zboruri de vară pe 14 februarie și a primit-o luni.

Potrivit Euronews, Wizz Air a precizat într-un comunicat că va pune în funcțiune zboruri suplimentare din orașul românesc Iași, la aproximativ 150 km de Chișinău, pentru a le înlocui. Acestea vor include o nouă cursă spre Berlin și mai multe zboruri spre Barcelona, Milano Bergamo, Bologna, Roma Ciampino, Roma Fuimicino, Dortumand, Larnaca, Londra Luton și Treviso.

Zborurile spre Budapesta și Praga nu vor fi înlocuite, iar cele cu destinația Chișinău vor fi realocate către alte destinații din rețeaua Wizz Air, a precizat compania.

Facebook

Comentarii

85 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *