Zelenski ia în serios amenințările lui Putin privind armele nucleare

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că nu crede că Vladimir Putin blufează atunci când afirmă că Moscova ar fi gata să folosească arme nucleare pentru a apăra Rusia.

Președintele rus a declarat săptămâna trecută, într-un discurs televizat, că Moscova ar folosi „toate mijloacele disponibile” pentru a proteja Rusia și poporul său, dacă integritatea sa teritorială ar fi amenințată.

Volodimir Zelenski, despre amenințările lui Putin

„Uite, poate că ieri a fost o cacealma. Acum, ar putea fi o realitate. Nu cred că blufează”, a declarat duminică, pentru CBS News, Zelenski, care anterior a minimalizat astfel de avertismente ca fiind un șantaj nuclear.

Președintele ucrainean a declarat că loviturile rusești asupra sau în apropierea a două centrale nucleare ucrainene ar putea fi considerate „utilizarea contemporană a armelor nucleare sau șantaj nuclear”. Kievul acuză Moscova că a bombardat în mod repetat centrala nucleară Zaporojie, ocupată de Rusia, în timpul războiului din Ucraina, și că, mai recent, a efectuat un atac cu rachete în apropierea centralei nucleare Pivdennoukrainska.

Moscova neagă că a bombardat centrala Zaporizhzhia, acuzând Kievul că este responsabil. Rusia nu a comentat atacul de la Pivdennoukrainska.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *