Zelenski va vizita Parisul pentru discuții cu Macron și Scholz

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski va vizita Parisul miercuri seară pentru discuții cu președintele francez Emmanuel Macron, a anunțat miercuri Palatul Elysée.

Vizita lui Zelenski la Paris urmează unei călătorii în Marea Britanie, în timpul căreia s-a întâlnit cu premierul britanic Rishi Sunak, cu Regele Charles al III-lea și s-a adresat parlamentului britanic. El este așteptat joi la Bruxelles. Cancelarul german Olaf Scholz va participa, de asemenea, la discuțiile cu Zelenskyy la Paris.

Discuțiile de la Paris se vor concentra pe planurile militare pe termen lung ale Ucrainei și pe nevoile lor de armament, potrivit unui diplomat francez familiarizat cu pregătirile.

„Macron și Zelenski vorbesc adesea la telefon, așa că nu există subiecte noi de discutat. Dar este diferit atunci când vă întâlniți în persoană, puteți vorbi despre probleme mai în detaliu”, a declarat diplomatul, care a dorit să rămână anonim din cauza unor probleme de protocol francez.

Turneul european al lui Zelenski are loc în contextul în care Ucraina le cere aliaților mai multe arme și se pregătește pentru o posibilă ofensivă rusă la aniversarea invaziei la scară largă a Kremlinului, la sfârșitul acestei luni.

Facebook

Comentarii

74 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *