Volodimir Zelenski susține că acțiunile lui Schroeder sunt „dezgustătoare”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a catalogat miercuri drept „dezgustător” comportamentul fostului cancelar german Gerhard Schroeder, care a declarat că Rusia dorește o „soluție negociată” la război.

Schroeder, care este prieten cu președintele Vladimir Putin, a declarat că s-a întâlnit cu liderul de la Kremlin săptămâna trecută, adăugând că există chiar posibilitatea de a se ajunge încet-încet la o încetare a focului.

Volodimir Zelenski condamnă atitudinea lui Schroeder

„Este pur și simplu dezgustător când foști lideri ai unor state importante cu valori europene lucrează pentru Rusia, care se află în război împotriva acestor valori”, a declarat Zelenski într-un discurs video de la sfârșitul nopții.

Consilierul prezidențial Mykhailo Podolyak l-a respins anterior pe Schroeder ca fiind „o voce a curții regale rusești” și a declarat că orice acord de pace negociat cu Moscova va fi condiționat de o încetare a focului și de retragerea trupelor rusești.

Între timp, Ucraina caută o oportunitate de a vorbi „direct” cu liderul chinez Xi Jinping pentru a contribui la încheierea războiului cu Rusia, a declarat președintele Volodimir Zelenski, relatează joi South China Morning Post. Într-un interviu acordat SCMP, liderul ucrainean a îndemnat China să își folosească influența politică și economică uriașă asupra Rusiei pentru a pune capăt luptelor.

„Este un stat foarte puternic. Este o economie puternică. Așa că aceasta poate influența politic, economic Rusia. Iar China este, de asemenea, membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU”, a declarat Zelenski, citat în raport.

Autor: Anca Stratulat

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *