Volodimir Zelenski, într-o vizită neașteptată în Olanda

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a sosit miercuri seară în Olanda pentru o vizită neaşteptată, în cursul căreia urmează să viziteze în special Curtea Penală Internaţională de la Haga, scrie AFP, potrivit Agerpres.

Preşedintele ucrainean ar urma să ţină un discurs în acelaşi oraş, în aceeaşi zi, intitulat „Nu păcii fără justiţie pentru Ucraina”. Este prevăzută și o întâlnire cu parlamentari olandezi, precum şi o întrevedere cu premierul Mark Rutte.

Volodimir Zelenski, care se află la prima sa vizită în Olanda, după ce a participat la un summit al ţărilor nordice la Helsinki, împreună cu premierii Suediei, Norvegiei, Danemarcei şi Islandei.

Olanda sprijină Ucraina de la invazia rusă din februarie 2022. Ţara a anunţat luna trecută că va cumpăra, cu 165 de milioane de euro, împreună cu Danemarca, 14 tancuri Leopard 2 pentru a le oferi Kievului, care cere mai multe arme grele.

Zelenski a efectuat, miercuri, o vizită surpriză și în Finlanda, unde a subliniat că anul acesta fi „decisiv pentru Ucraina şi Europa”.

Facebook

Comentarii

59 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *