Zelenski, pe linia frontului de la Bahmut

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a deplasat, astăzi, pe linia frontului din Bahmut, scena celor mai înverşunate lupte în regiunea Doneţk, unde i-a vizitat pe militarii ucraineni care apără oraşul de peste şapte luni, în timp ce forțele armate rusești anunţă că artileria lor controlează toate căile de acces spre Bahmut, care practic ar fi blocat, informează EFE, potrivit Agerpres.

Zelenski a ascultat rapoarte ale comandanţilor militari privind situaţia operativă şi evoluţia luptelor pe linia frontului şi a discutat cu soldaţii ucraineni.

„Am onoarea de a mă afla astăzi aici, în estul statului nostru, în Donbas, şi de a-i răsplăti pe eroii noştri, de a vă mulţumi pentru că aţi apărat statul, suveranitatea, estul Ucrainei”, a declarat preşedintele ucrainean.

Cei prezenţi au ţinut un minut de reculegere în memoria soldaţilor care şi-au dat viaţa apărând Ucraina.

Cu această ocazie, preşedintele ucrainean a înmânat medalii, ordine şi distincţii militarilor din prima linie din Bahmut.

blank

Potrivit forțelor ruse, însă, acestea ar controla aproximativ 70% din Bahmut, iar în oraş ar fi rămas doar o garnizoană ucraineană de aproximativ 10.000 de soldaţi.

Volodimir Zelenski a insistat, astăzi, că succesul armatei ucrainene pe câmpul de luptă este singurul mod de a obţine pacea, declaraţia sa intervenind la scurt timp după ce cel puţin patru civili ucraineni au fost ucişi într-un nou atac rusesc cu drone în noaptea de marţi spre miercuri.

„Succesele forţelor ucrainene pe uscat, pe mare şi în aer ne aduc cu adevărat mai aproape de pace”, a declarat Volodimir Zelenski.

Rusia a atacat în noaptea de marţi spre miercuri Kievul şi alte două regiuni ucrainene cu 21 de drone Shahed-136 de fabricaţie iraniană. Cel puţin patru persoane au fost ucise în apropierea capitalei şi şapte au fost rănite în atacul care a lovit o clădire rezidenţială şi un liceu din oraşul Rjişcev, din regiunea Kiev.

Sistemul de apărare antiaeriană al Ucrainei a interceptat 16 din cele 21 de drone lansate de armata rusă.

Facebook

Comentarii

86 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *