Vladimir Putin vizitează două regiuni din Ucraina

Președintele rus Vladimir Putin s-a întâlnit cu comandanții săi din două regiuni din Ucraina pe care Moscova susține că le-a anexat, în timp ce forțele rusești au intensificat bombardamentele de artilerie grea și atacurile aeriene asupra orașului Bahmut, devastat în estul Ucrainei.

Kremlinul a declarat că Putin a participat luni la o reuniune a comandamentului militar în regiunea Herson din sudul Ucrainei și a vizitat un sediu al gărzii naționale din estul Luhansk. Putin a ascultat rapoarte de la comandanții forțelor aeropurtate și ai grupului de armată Dnieper, precum și de la alți ofițeri superiori care l-au informat cu privire la situația din regiunile Herson și Zaporizhzhia din sud.

Nici ministrul apărării, Serghei Șoigu, nici șeful Statului Major General, Valeri Gerasimov, nu s-au alăturat lui Putin în călătoria sa, ca măsură de precauție de securitate, a precizat Kremlinul. Un consilier prezidențial ucrainean de rang înalt, Mykhailo Podolyak, a intrat pe Twitter pentru a ironiza călătoria lui Putin ca pe un „‘tur special’ al autorului crimelor în masă din teritoriile ocupate și ruinate pentru a se bucura pentru ultima oară de crimele slugilor sale”.

Kievul și Occidentul acuză forțele rusești de comiterea de crime de război pe teritoriul ucrainean ocupat, ceea ce Moscova neagă.

Facebook

Comentarii

71 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *