Putin merge într-o țară NATO

Preşedintele rus Vladimir Putin va vizita Turcia pe 12 februarie. El se va întâlni cu omologul său, Recep Tayyip Erdogan, a declarat miercuri un oficial turc pentru Reuters, potrivit News.ro.

Posibilitatea lui Putin de a călători în străinătate a fost limitată în martie anul trecut, când Curtea Penală Internaţională (CPI) a emis un mandat de arestare împotriva sa, pentru crime de război în Ucraina.

Dar nici Rusia și nici Turcia nu sunt membre ale CPI.

Turcia – care împarte o frontieră maritimă atât cu Ucraina, cât şi cu Rusia în Marea Neagră și este stat NATO – a încercat să menţină legături bune cu ambele ţări.

Ankara a oferit sprijin militar Kievului şi şi-a exprimat susţinerea pentru integritatea sa teritorială, dar se opune în acelaşi timp sancţiunilor impuse Rusiei.

Mai mult, Ankara a încercat să convingă Rusia să revină la Iniţiativa privind transportul cerealelor pe Marea Neagră – suspendată în iulie anul trecut.

Anterior anunţului referitor la vizita lui Putin, tot miercuri, Turcia şi Ucraina au semnat un acord care permite firmelor de construcţii turceşti să participe la reconstrucţia infrastructurii ucrainene afectate de războiul cu Rusia.

În tot acest timp, Turcia are legături economice strânse cu Rusia, în special în domeniul turismului, al aprovizionării cu gaze, al comerţului cu cereale.

După Turcia, Putin ar urma să meargă în Egipt.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *