Vladimir Putin nu s-a decis, încă, dacă va candida pentru un nou mandat prezidențial, în 2024

Preşedintele rus, Vladimir Putin, nu a decis încă dacă va candida la scrutinul prezidenţial din 2024, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit Digi24.

Acest comentariu intervine în timp ce o publicaţie rusă relata, la sfârşitul lunii octombrie, că Kremlinul a început deja pregătirile pentru alegerile prezidenţiale din 2024, la care Vladimir Putin ar urma să își adjudece un nou mandat.

Blocul care se ocupă de politica internă de la Kremlin a început deja să aibă reuniuni cu experţi pe tema campaniei electorale din 2024, pe fondul campaniei militare a Rusiei în Ucraina.

Potrivit publicației ruse, viitoarea campanie electorală va fi organizată pentru Vladimir Putin. Și, chiar dacă Putin va avea contracandidaţi, aceştia vor fi din partea partidelor parlamentare, controlate de Kremlin.

Conform oficialilor apropiați administraţiei prezidenţiale ruse, în mod obișnuit, Kremlinul începe pregătirile pentru alegerile prezidenţiale cu aproximativ un an şi jumătate înainte de ziua propriu-zisă a alegerilor.

Conform modificărilor aduse Constituţiei, în anul 2020, Vladimir Putin, care recent a împlinit vârsta de 70 de ani, poate să candideze pentru încă două mandate de şase ani, după încheierea mandatului actual, ceea ce îi conferă dreptul de a rămâne la Kremlin până în anul 2036.

Facebook

Comentarii

37 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *