Vita Németországban a kötelező katonai szolgálat bevezetésével kapcsolatban

Christian Lindner, Németország pénzügyminisztere ellenzi a hadkötelezettség újbóli bevezetését a nemzet hadseregének, a Bundeswehrnek a megerősítése érdekében. Az AGERPRES által idézett DPA ügynökség szerint Lindner kijelentette, hogy „a kötelező katonai szolgálat gazdasági költségei nagyon magasak lennének, tekintettel a munkaerőhiányra az idősödő társadalomban”, és „egész társaságok létrejöttéhez vezethet, amelyeket ezután nem hívnak össze” „.

Ehelyett Lindner erősebb katonai tartalékot szorgalmazott a Bundeswehr számára. Boris Pistorius védelmi miniszter jelenleg a sorkatonaság modelljeit vizsgálja, a skandináv országok gyakorlatára összpontosítva.

Svédországban például egész csoportokat tartanak nyilván és értékelnek, és csak egy részüket választják ki tényleges katonai szolgálatra. „A kötelező katonai szolgálat jobb alternatívája a megerősített tartalék. Lehetővé kell tenni, hogy a polgárok rendszeresen, önkéntesen vállalják, hogy a polgári munkájukkal párhuzamosan, hosszabb ideig aktívak a Bundeswehrben.” – mutatott rá Lindner. .

Németországban 55 év után 2011 júliusában függesztették fel a sorkatonai szolgálatot, Karl-Theodor zu Guttenberg akkori védelmi miniszter irányítása alatt. A törvény azonban továbbra is kimondja, hogy a férfiak katonai szolgálata polgári zavargások esetén és honvédelmi célból visszaállítható.

Facebook

Comentarii

7 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *