Virgil Popescu: România a depășit ținta UE de gaze pentru iarnă

România a depăşit cifra de 3 miliarde cubi – cantitate de gaze naturale care se află deja în depozite – cu aproape 5% mai mult decât ţinta de înmagazinare a gazele necesare pentru sezonul rece, afirmă Virgil Popescu, preşedintele Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic din Camera Deputaţilor, potrivit News.ro.

”România a depăşit cifra de 3 miliarde cubi – cantitate de gaze naturale în depozite, cu aproape 5% mai mult decât ţinta de înmagazinare a gazele naturale necesare pentru sezonul rece, care este 90%”, spune Virgil Popescu, fost ministru al Energiei.

Gradul total de umplere este de aproape 94,89%, respectiv un stoc total de 3.008.100.000 de metri cubi.

”Există resurse pentru necesităţile populaţiei şi ale industriei, pentru această iarnă”, adaugă fostul ministru al Energiei.

Comparativ, anul trecut România a avut – până la 1 noiembrie 2022 – un volum de aproape 3 miliarde metri cubi gaze în depozite, ceea ce a corespuns unui grad de umplere de 97,7% din capacitatea totală de înmagazinare.

Capacitatea totală de înmagazinare a României este de 3,17 miliarde metri cubi în acest an, cu 100 milioane metri cubi mai mult faţă de anul trecut, ca urmare a investiţiilor făcute în depozitele de gaze.

Facebook

Comentarii

159 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *