Proteste violente împotriva regimului din Iran, la Londra și Paris

Poliția a intrat în conflict cu protestatarii care încercau să ajungă la ambasadele Iranului din Londra și Paris. Poliția franceză a tras cu gaze lacrimogene și a folosit forța pentru a împiedica sute de persoane să mărșăluiască spre misiunea diplomatică a Teheranului.

La Londra, poliția a declarat că a efectuat 12 arestări și că cinci ofițeri au fost „grav răniți”, în timp ce demonstranții au încercat să spargă barierele care protejează ambasada Iranului din Marea Britanie. Demonstranții de la Paris s-au adunat pentru a doua zi consecutiv pentru a-și exprima indignarea față de moartea lui Mahsa Amini, în urma arestării sale de către poliția iraniană a moralității și pentru a-și arăta solidaritatea cu protestele care au izbucnit în Iran.

Violențe în rândul protestatarilor iranieni în Londra și Paris

Mitinguri similare în sprijinul femeilor iraniene au avut loc în întreaga lume. Demonstrația a început în mod pașnic în Piața Trocadero din centrul capitalei franceze. Unii protestatari au scandat „Moarte Republicii Islamice” și sloganuri împotriva liderului suprem, ayatollahul Ali Khamenei.

„Poliția a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii iranieni din Paris, într-un efort de a proteja ambasada Republicii Islamice”, a scris pe Twitter activista iraniană pentru drepturile femeilor din SUA, Masih Alinejad.

Facebook

Comentarii

86 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *