Viktor Orban respinge embargoul: ”UE a trecut linia roșie”

Ungaria nu susține noul pachet de sancţiuni al Uniunii Europene împotriva Rusiei, pachet ce include un embargo pentru petrolul rusesc, a anunțat prim-ministrul Viktor Orban, astăzi, la radioul de stat maghiar. Potrivit lui Orban, propunerea Comisiei Europene ar echivala cu o „bombă atomică aruncată asupra economiei ungare”.

”Am aprobat primele cinci pachete de sancțiuni, dar am spus clar de la început că există o linie roșie: embargoul pe energie. Au trecut această linie și e momentul în care trebuie să spunem stop”, a declarat Orban, conform Le Soir.

Premierul ungar a respins derogarea până la finalul lui 2023, propusă Ungariei de Comisia Europeană pentru aplicarea embargoului privind importurile de petrol din Rusia. ”Nu ajungem nicăieri cu o excepție de un an și jumătate”, a tranșat Orban, precizând că ar fi nevoie de cinci ani pentru transformarea totală a sistemului maghiar de aprovizionare cu energie.

Șeful guvernului de la Budapesta a criticat și includerea patriarhului rus Kiril pe lista celor sancționați de UE: ”Nu vom permite să fie puși conducătorii de biserici pe o listă de sancțiuni”, a afirmat Orban.

Pentru adoptarea noilor sancțiuni, incluzând oprirea importurilor UE de petrol din Rusia, este nevoie de acordul unanim al celor 27 de state membre ale UE.

Rusia îl laudă pe Orban

Dmitri Medvedev, vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, fost președinte și prim-ministru al Rusiei, l-a lăudat prompt pe Orban: „Premierul ungar Viktor Orbán a făcut un pas curajos pentru o Europă fără voce. A refuzat să susțină embargoul energetic devastator pentru economia țării sale și sancțiunile nebunești împotriva personalităților religioase”, a scris Medvedev pe canalul său de Telegram.

Comisia Europeană extinde derogarea pentru Ungaria, Slovacia și Cehia

Conform noilor propuneri ale Comisiei Europene, pe care ambasadorii la UE ai statelor membre le discută azi, Ungaria, Slovacia şi Cehia ar putea avea la dispoziţie o perioadă mai lungă pentru a se adapta la embargo şi vor beneficia de ajutor pentru a-şi moderniza infrastructurile petroliere.

Astfel, Ungaria şi Slovacia ar urma să poată cumpăra petrol rusesc până la finalul anului 2024, iar Cehia va putea până la sfârșitul lui iunie 2024.

Conform propunerii iniţiale a Comisiei, ţările UE ar fi urmat să înceteze să mai cumpere petrol rusesc la şase luni după adoptarea embargoului şi să sisteze importurilor de pertrol rafinat din Rusia până la sfârşitul acestui an, cu derogare de încă un an pentru Ungaria și Slovacia.

H. Blidaru, L. Groșereanu

Facebook

Comentarii

94 de răspunsuri

  1. Wow, superb blog structure! How lengthy have you been running a blog for?
    you made running a blog look easy. The full glance of your site is magnificent, as well as the content
    material! You can see similar here sklep internetowy

  2. I just like the helpful info you provide in your articles.

    I’ll bookmark your blog and check once more right here regularly.

    I’m relatively sure I will be told lots of new stuff
    right right here! Good luck for the next! I
    saw similar here: Najlepszy sklep

  3. Hey! Do you know if they make any plugins to help with SEO?
    I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords
    but I’m not seeing very good results. If you know of any please share.
    Many thanks! You can read similar art here: Najlepszy sklep

  4. Hey! Do you know if they make any plugins to assist with Search Engine Optimization? I’m trying to
    get my website to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good success.
    If you know of any please share. Many thanks! I saw similar
    text here: Scrapebox AA List

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *