Viktor Orban: „Să vină, în sfârșit, epoca suveraniștilor!”

Premierul ungar, Viktor Orban, a reluat, astăzi, discursul său suveranist, spunând că ordinea mondială liberal-progresistă ar putea fi înlocuită cu una suveranistă, în acest an, unul cu o mare miză electorală.

Referirea a fost atât la alegerile europene – care vor avea loc pe 9 iunie în Ungaria – cât și la cele prezidențiale, din SUA, el susținându-l pe republicanul Donald Trump pentru un al doilea mandat.

În discursul de deschidere al reuniunii de la Budapesta a Conferinţei Acţiunii Politice Conservatoare (conservatorii americani şi aliaţii lor), Viktor Orban a susținut că ordinea mondială liberal-progresistă a eşuat, aducând doar războaie, discordie, colaps economic şi haos.

„Adepţii acesteia au susţinut că misiunea lor este să-şi realizeze propriile idealuri, şi nu să reprezinte poporul, şi au împărţit lumea în democraţii şi autocraţii, afirmând că rolul lor este să poarte o cruciadă împotriva autocraţiilor”, a mai spus Orban, citat de agenția maghiară MTI și Agerpres.

„Susţinătorii acestei lumi vechi se află în continuare la frâie la Bruxelles şi, deşi nu este treaba mea să intervin în politica americană, mă tem că tot ei sunt şi la Washington”, a avertizat el.

Anul acesta vom face tot ce ne stă în putinţă să-i înlăturăm, a mai declarat premierul ungar. „Să vină, în sfârşit, epoca suveraniştilor”, a conchis Orban.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *