Viktor Orban acuză iar „Planul Soros”  

Viktor Orban – aflat în campanie pentru alegerile europarlamentare – a comentat recenta reformă privind migrația a UE. În opinia sa, liderii UE „vor să gestioneze migraţia, mai degrabă decât să o oprească”, a notat prim-ministrul ungar, citat de agenţia MTI și Agerpres.

 El susține că liderii europeni „recurg la argumente juridice elegante, dar de fapt ei implementează planul Soros”. Deşi mulţi au insistat că planul Soros nu există, finanţatorul americano-ungar „şi-a scris planul în şase puncte în 2015”, a susţinut Orban.

Potrivit lui Orban, planul prevedea ca 1 milion de migranţi să fie lăsaţi în Europa, în fiecare an, şi ca UE să contracteze un împrumut şi să emită obligaţiuni pentru finanţarea operaţiunii.

De asemenea, Orban a spus că planul Soros a conceput „zone de securitate” în ţările de origine ale migranţilor, pentru a asigura trecerea acestora în Europa. Poziţia guvernului ungar a fost, a adăugat el, că „nimeni nu poate spune maghiarilor pe cine vor să lase să intre în ţară”.

Atacurile sale la adresa lui George Soros, miliardarul evreu născut în Ungaria, a fost o temă centrală la care a recurs și în campaniile electorale trecute – din 2014 încoace – o temă care l-a și ajutat să câștige. De fiecare dată, Viktor Orban – aflat acum în campanie pentru europarlamentare – a invocat pericolul Soros.  

În prezentarea lui Viktor Orban, miliardarul american de 89 de ani ar conspira împotriva Ungariei, cu obiectivul restrâns de a răsturnarea regimului Orban și unul, în sens mai marg, de la duce la destrămarea statelor europene suverane.

Unul dintre mobilele folosite de Soros împotriva acestor state ar fi tocmai înlocuirea populațiilor lor cu migranți.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *