VIDEO O dronă kamikaze cu 17 kg de explozibil a căzut lângă Moscova

Epava unei presupuse drone ucrainene a fost descoperită la doar câțiva kilometri de capitala rusă, ceea ce reprezintă un nou pericol potențial major pentru Rusia.

Imaginile arată rămășițele dronei militare în apropiere de orașul rus Noginsk, la doar 32 de mile est de Kremlinul din centrul Moscovei. Se crede că presupusa dronă ucraineană UJ-22 fie a survolat capitala, fie o ocolea. Se pare că drona a fost descoperită de o localnică în vârstă de 35 de ani, care s-a dus în pădure pentru a-și îngropa pisoiul mort.

Poliția a declarat că aceasta era umplută cu 17 kg de încărcături explozive canadiene M112. Experții în explozibili au lucrat la fața locului timp de cinci ore pentru a pune în siguranță explozibilii, potrivit rapoartelor din mass-media de stat rusească. Locația acesteia este mai aproape de Moscova decât orice altă dronă de atac ucraineană dezvăluită anterior.

Se pare că drona a evitat apărarea antiaeriană a capitalei, care a fost întărită masiv în ultimele săptămâni. Este posibil ca aceasta să se fi prăbușit printre copaci după ce a rămas fără combustibil, potrivit unor surse rusești, deși ruta de zbor și ținta presupusă nu sunt clare. Dacă se dovedește a fi o dronă militară ucraineană, aceasta ar confirma temerile rusești că Moscova este vulnerabilă, în ciuda desfășurării uriașe de apărare aeriană în jurul orașului.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *