Un responsabil rus recunoaște că trupele ucrainene au trecut Niprul

În ciuda reticenței Kremlinului de a comenta și a tăcerii autorităților ucrainene, miercuri, șeful așa-ziselor autorități locale de ocupație, Vladimir Saldo, a recunoscut că trupele ucrainene au reușit să stabilească poziții pe malul stâng al râului Nipru, controlat de armata rusă de invazie. Potrivit declarațiilor lui Saldo, aproximativ o companie și jumătate, împărțită în grupuri mici, se află între podul de cale ferată și satul Krinki.

Aceasta este prima confirmare oficială din partea Rusiei cu privire la traversarea cu succes a trupelor ucrainene a râului Nipru în acea zonă. Luni, Kremlinul a refuzat să comenteze informațiile privind consolidarea pozițiilor armatei ucrainene pe malul stâng al Niprului. Purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, a indicat că specialiștii militari ar trebui să ofere detalii cu privire la această situație.

Autoritățile ucrainene au păstrat secrete operațiunile lor, refuzând să răspundă la întrebările presei occidentale legate de această evoluție. Cu toate acestea, bloggeri și experți militari din Rusia și Ucraina au susținut anterior că forțele ucrainene au reușit să se deplaseze pe malul Niprului încă de la sfârșitul lunii octombrie, cu accent pe satul Krinki din regiunea Herson.

Informațiile inițiale despre o retragere a trupelor rusești din această zonă au fost anunțate de Ria Novosti și Tass în termeni aproape identici, dar ulterior acestea au fost negate, invocându-se o „eroare”. Evoluția situației pe malul stâng al Niprului devine astfel un element crucial în contextul conflictului dintre Ucraina și Rusia, adâncind incertitudinea cu privire la viitorul acestui conflict

Facebook

Comentarii

61 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *