Doi români, propuși vicepreședinți ai Parlamentului European

Eurodeputații Victor Negrescu (PSD) și Nicu Ștefănuță (independent, dar afiliat Verzilor) au fost propuși, de către grupurilor lor europarlamentare, pentru una din cele 14 funcții de vicepreședinte al Parlamentului European.

Victor Negrescu a reușit să obțină 88 de voturi dintre cele 112 care au fost înregistrate, fiind desemnat candidat cu o mare majoritate.

Eurodeputatul social-democrat a precizat că a fost o competiție între 10 candidați, iar el a reușit să se claseze pe poziția a doua, după un europarlamentar din Germania, în condițiile în care în cursă s-au aflat eurodeputați din țări importante ale UE.

”Urmează votul în plenul Parlamentului European săptămâna viitoare”, anunţă Victor Negrescu.

Tot astăzi, a fost desemnat candidat pentru o poziție de vicepreședinte, de către Grupul Verzilor, și europarlamentarul independent Nicu Ştefănuţă (care a plecat din USR).

El a fost ales cu 27 de voturi, devasând doi eurodeputați din Germania și Finlanda.

Votul pentru vicepreşedinţii Parlamentului European – 14 la număr –  va avea loc săptămâna viitoare, între 16 și 19 iulie, când este programată și prima sesiune plenară a noului Parlament European.

Tot atunci va fi votată și viitoarea conducere a UE: președintele Comisiei Europene, pentru care a fost nonimalizată Ursula von der Leyen, președintele Consiliului European – portughezul Antonio Costa și șefa diplomației europene – estoniana Kaja Kallas.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *