Vicepremierul Poloniei și-a anulat vizita în Coreea de Sud, din cauza refuzului Chinei

Vizita viceprim-ministrului polonez și a partidului de guvernământ pentru a participa, în Coreea de Sud, la ceremonia de lansare a tancului K2 și a obuzierului autopropulsat K9, care urmează să fie exportate în Polonia, a fost anulată din cauza refuzului Chinei de a-i permite să treacă prin spațiul său aerian.

Cea mai scurtă rută directă din Polonia până în Coreea de Sud include traversarea unei porțiuni care face parte din spațiul aerian chinez. Cu toate acestea, delegația poloneză s-a confruntat cu un răspuns negativ din partea Chinei, care a refuzat aeronavei accesul în spațiul său aerian.

Pentru a ajunge în Coreea pe o cale ocolitoare, distanța de zbor crește și este necesară o aterizare intermediară pentru realimentare, mărindu-se astfel durata călătoriei.

În consecință, delegația poloneză formată din 21 de membri, inclusiv viceprim-ministrul Poloniei și ministrul apărării Mariusi Włashchak, care urmau să viziteze Coreea ieri, și-a anulat vizita și a înlocuit-o cu o videoconferință cu ministrul Apărării, Lee Jong-Seop. În plus, ceremonia de livrare a tancului K2 și a obuzierului autopropulsat K9, va avea loc fără clienții polonezi de față.

Blocarea de către China a trecerii aeronavelor poloneze prin spațiul aerian este interpretată ca o reacție împotriva politicii recente a Poloniei, pro-Taiwan, care a inclus semnarea unui acord de cooperare pentru dezvoltarea semiconductorilor.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *