Vicepreşedinta SUA va participa la funeraliile fostului premier japonez asasinat

Vicepreşedinta Statelor Unite, Kamala Harris, va participa, la sfârşitul lunii septembrie, la funeraliile naţionale ale fostului premier japonez Shinzo Abe, care a fost asasinat în luna iulie, transmite AFP, potrivit Agerpres.

La recomandarea președintelui Joe Biden, vicepreședintele va conduce delegaţia americană la înmormântarea care este programată să aibă loc pe 27 septembrie. Vizita vicepreşedintei Kamala Harris „va aduce un omagiu moştenirii primului ministru” japonez, se arată într-un comunicat al Casei Albe.

Kamala Harris se va deplasa, în perioada 25 – 29 septembrie la Tokio, dar şi în capitala Coreei de Sud, Seul. La Tokio, vicepreședintele SUA ar urma să se întâlnească cu premierul Fumio Kishida, iar la Seul, cu președintele Yoon Suk Yeol.

În Japonia şi Coreea de Sud, vicepreşedinta SUA se va întâlni atât cu oficiali, cât şi cu reprezentanţi ai societăţii civile pentru a „evidenţia soliditatea alianţei Statelor Unite” cu cele două ţări, precum şi „angajamentul pentru o regiune indo-pacifică liberă şi deschisă”.

Vizita denotă, astfel, și demersurile Statelor Unite de a contracara influenţa Chinei, în regiunea Asia-Pacific. Vicepreşedintele Statelor Unite, Kamala Harris, a efectuat, în august 2021, o vizită la Singapore, deplasarea fiind considerată, de asemenea, ca parte a eforturilor de consolidare a relaţiilor cu partenerii din zona Indo-Pacifică.

Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, a întreprins o vizită, pe 11 martie, și în România, în contextul războiului din Ucraina, unde a promis că SUA vor apăra flancul estic al NATO.

Facebook

Comentarii

57 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *