Vicepreședinta Parlamentului European rămâne în arest. Tatăl ei a fost eliberat

Reținută vineri pentru 48 de ore, Eva Kaili, vicepreședinta grecoaică a Parlamentului European, a primit duminică mandat de arestare, fiind acuzată de corupție, spălare de bani și participare la o grupare infracțională. Rămân în arest și partenerul ei, Francesco Giorgi, fostul angajator al acestuia, Antonio Panzeri, care a fost europarlamentar în perioada 2004-2019, precum și un lobbyst.

Tatăl Evei Kaili, în schimb, a fost eliberat. Acesta a fost surprins vineri, când încerca să fugă dintr-un hotel din Bruxelles cu un geamantan cu bani. La rândul său, Luca Visentini, liderul celei mai mari organizații sindicale din lume, a fost eliberat condiționat.

Un alt europarlamentar, Marc Tarabella, a confirmat că i-a fost percheziționată locuința sâmbătă seară, în cadrul anchetei de corupție în favoarea Qatarului.

blank
Eva Kaili a fost prezentatoare de știri la o televiziune greacă între 2004 și 2007, apoi a fost aleasă deputat în Parlamentul Greciei din partea Partidului Socialist, iar din 2014 este europarlamentar.

Eva Kaili (44 de ani), aflată la al doilea mandat de eurodeputat, a fost suspendată din funcția de vicepreședinte al forului europarlamentar și din calitatea de membru al Grupului Socialist, în urma prinderii sale în flagrant, vineri, de către poliția belgiană.

Detalii despre scandalul de corupție de la Bruxelles, aici: Vicepreședinta Parlamentului European, Eva Kaili, a fost destituită, în urma arestării pentru corupție | EuroȘtiri.ro (eurostiri.ro)

Ștefan Jianu

Facebook

Comentarii

3 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *