Vicepremierul chinez participă la Forumul Economic Estic, în Rusia

Vicepremierul chinez, Zhang Guoqing, se află într-o vizită oficială în Rusia, unde participă la Forumul Economic Estic, în ciuda recentelor critici și apeluri din partea Statelor Unite de a se distanța de invazia rusă din Ucraina. Anunțul vizitei a fost făcut vineri de către Ministerul de Externe din Beijing și a stârnit discuții în mediul diplomatic internațional.

Zhang Guoqing, membru al Biroului Politic al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez și vicepremier al Chinei, a fost invitat de Guvernul Federației Ruse să participe la acest forum economic important desfășurat la Vladivostok, Rusia.

Forumul Economic Estic este un eveniment major la care au participat 68 de țări în ediția de anul trecut și servește drept platformă pentru discuții despre aspecte economice și politice regionale și globale. Cu toate acestea, prezența vicepremierului chinez în Rusia a fost supusă unor critici dure din partea Statelor Unite.

Din iunie 2022, SUA au făcut apel la China să renunțe la sprijinul acordat Rusiei în contextul invaziei din Ucraina, avertizând că se plasează „de partea greșită a istoriei”. Departamentul de Stat american a subliniat că Beijingul continuă să susțină propaganda rusă și să protejeze Rusia în organizațiile internaționale, provocând nemulțumire în comunitatea globală.

În ciuda acestor critici, China și Rusia, două puteri cu istorii comuniste, par să-și consolideze relațiile. În februarie anul trecut, președinții Xi Jinping și Vladimir Putin au încheiat un parteneriat pe care l-au numit „nelimitat”. Cu toate acestea, tensiunile geopolitice persistă, iar lumea privește cu atenție evoluțiile din regiunea Ucrainei și relațiile dintre cele două țări cu graniță comună de 4.250 de kilometri.

Facebook

Comentarii

98 de răspunsuri

  1. Не пропустите новинку от БК Олимп для Android! БК Олимп на андроид доступно сейчас. Мы обновили наше приложение, чтобы ваш опыт ставок стал ещё удобнее. С переработанным дизайном и ускоренной обработкой данных, вы получите доступ к многообразию спортивных событий без усилий. Наслаждайтесь простотой управления аккаунтом и интуитивной навигацией, делая каждую ставку значимым событием. Загрузите это приложение сегодня и начните выигрывать с БК Олимп, где каждая ставка приносит удовольствие!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *