Veteranul Giroud s-a retras de la naționala Franței

Semifinala Campionatului European din 2024 împotriva Spaniei a reprezentat ultima apariție internațională a atacantului francez Olivier Giroud. Acesta și-a anunțat retragerea din echipa națională.

Antrenorul Didier Deschamps și-a exprimat regretul după meci, declarând:

„Este regretabil pentru că Giroud și-ar fi putut încheia triumfător cariera. Ar fi fost mai bine. Vreau să-i mulțumesc pentru tot ce a făcut. Avem mulți jucători tineri în echipa noastră care ne vor ajuta în viitor.”

Giroud a debutat la echipa națională la vârsta de 25 de ani. Pe 3 noiembrie 2011, sub îndrumarea antrenorului Laurent Blanc, Olivier Giroud a fost convocat la meciuri amicale cu SUA și Belgia. La doar opt zile mai târziu, a intrat în repriza a doua împotriva SUA, înlocuindu-l pe Kevin Gameiro.

Pentru echipa națională de seniori a Franței, Olivier Giroud a jucat 137 de meciuri și a marcat 57 de goluri, stabilind un record pentru echipa națională. Giroud a depășit recordul lui Thierry Henry și a devenit golgheterul all time al Franței. Această piatră de hotar a fost atinsă în timpul Cupei Mondiale din 2022 în meciul din optimi împotriva Poloniei.

Adam Neamțu

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *