Uriașele resurse de gaz ale Ucrainei pot salva energetic Europa?

The Telegraph a dezvăluit că Ucraina se află în discuții cu mai multe companii americane pentru a exploata gaze din vastele sale rezerve. Investițiile în acest sens ar putea ușura criza energetică din regiune, până la sfârșitul deceniului.

Naftogaz, gigantul ucrainean de petrol și gaze deținut de stat, se pregătește să își comercializeze rezervele naționale de gaze, pe locul doi ca mărime în Europa, și se află în discuții cu mai multe firme americane.

Această mișcare de a exploata aceste rezerve ar putea ajuta Europa în găsirea unor noi surse de gaz și ar îndepărta-o totodată de importurile mai scumpe de gaze naturale lichefiate, odată cu încheierea războiului din Ucraina.

Myron Wasylyk, consilierul directorului executiv al Naftogaz, a declarat pentru Telegraph că a purtat discuții cu mai multe companii americane despre acorduri pentru exploatarea rezervelor.

Wasylyk a precizat: „Avem o serie de resurse și rezerve de gaz, care sunt practic pe locul doi ca mărime în Europa. Există potențial de exploatare acolo și, de asemenea, potențial de export. Estimăm că ar putea exista până la 40 de miliarde de metri cubi de gaz.”

Exploatarea rezervelor din Ucraina va depinde cel mai probabil de rezultatul final al războiului. Deși armata ucraineană a recucerit unele zone de la forțele ruse, cea mai mare parte a producției și a rezervelor de gaze ale Ucrainei se află la est de râul Nipru, care străbate Ucraina.

Facebook

Comentarii

36 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *