Valerij Zalujni, az ukrán hadsereg parancsnoka elismerte az ukrán ellentámadás kudarcát

Az Ukrán Hadsereg parancsnoka, Valeri Zalujni, elismerte a kontraoffenzíva kudarcát a háborúban Oroszország ellen egy interjúban a brit The Economist hetilapnak. Zalujni kijelentette, hogy a júniusban indított nagyszabású kontraoffenzíva nem hozta meg a várt eredményeket, és „sorvadásban” találja magát. Félelmeit fejezte ki egy olyan patthelyzet miatt, amely kedvezhet Oroszországnak, és a helyzetet a „Első világháborúhoz” hasonlította.

A parancsnok elismerte a kontraoffenzíva tervezésének és végrehajtásának több hibáját, alábecsülve Oroszország erőforrásait, és remélve, hogy veszteségeik előnyt biztosítanak Ukrajnának. Azonban Oroszország nem hagyta abba az eredeti célkitűzéseit, annak ellenére, hogy jelentős emberi veszteségeket szenvedett.

Zalujni kifejtette, hogy az ukrán csapatok nem haladtak olyan gyorsan, mint tervezték, hatékony orosz védelmi vonalak és a modern technológia állta útjukat. A parancsnok hangsúlyozta, hogy egy hatalmas technológiai ugrás szükséges a patthelyzet megtöréséhez, és ösztönözte a drónok, az elektronikus háború, az önellátó tüzérségi képességek és a robbanótestekkel kapcsolatos felszerelések területén történő innovációt.

A tábornok figyelmeztetett, hogy ezt a háborút nem lehet a múlt generációs fegyverekkel és technológiával megnyerni, és a modern technológia fog különbséget tenni. Azonban aggodalmát fejezte ki, hogy egy hosszú háború kimerítheti Ukrajna erőforrásait Oroszországgal összehasonlítva, amely rendelkezik egy nagyobb emberi potenciállal.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *