Val de migranți spre Marea Britanie

Marea Britanie se confruntă cu un val numeros de migranți la începutul lui 2024. Peste 1.000 de migranţi au sosit până acum în acest an în Marea Britanie după ce au traversat Canalul Mânecii, informează luni PA Media-DPA conform Agerpres.

Cifrele Home Office-ului (ministerul de interne britanic – n.r.) arată că peste 300 de persoane au sosit în weekend, 112 fiind înregistrate în două bărci sâmbătă şi 276 duminică în cinci bărci.

Aceasta ridică la 1.057 totalul provizoriu pentru 2024 până în prezent.

Cel mai mare număr de traversări într-o singură zi în acest an a fost de 358 în opt bărci la 17 ianuarie.

Traversările canalului au loc în timp ce prim-ministrul britanic Rishi Sunak este pregătit pentru o altă bătălie în parlament în încercarea sa de a revigora planul guvernului de a trimite migranţii în Rwanda, plan care a fost blocat prin contestaţii legale.

Printre criticii proeminenţi se numără arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, care şi-a exprimat îngrijorarea profundă cu privire la schema de deportare în cadrul căreia solicitanţii de azil care traversează Canalul Mânecii vor fi îmbarcaţi într-un zbor doar dus spre capitala acestei ţări din Africa de Est, Kigali.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *