Va începe construcția Centrului pentru Marii Arși din Târgu Mureș

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a semnat, astăzi, contractul pentru construcția spitalului de Mari Arși din Târgu Mureș.

El a declarat, cu această ocazie, că este cel de-al treilea centru care începe să fie construit în România, pe lângă cele de la Timişoara şi de la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală – ambele aflate deja în construcție.

”Cele trei proiecte, finanţate prin proiectul Băncii Mondiale, includ 26 de paturi de mari arşi, de Terapie intensivă şi alte 26 de paturi de ATI intermediară”, a precizat ministrul Alexandru Rafila.

Centrul pentru Marii Arși va fi realizat într-o clădire care va fi realizată de la zero, în cadrul Spitalului Clinic de Urgență din Târgu Mureș. Imobilul va avea șapte nivele – subsol, parter, patru etaje, plus un etaj tehnic – și va fi legat de clădirea princială a spitalului printr-o pasarelă.  

La Târgu Mureş, în noua clădire, vor fi 5 paturi pentru pacienţi în stare critică şi alte 10 paturi de tip terapie intermediară şi îngrijire post-operatorie.

Investiția se ridică la aproximativ 60 milioane de euro și va fi asigurată de Ministerul Sănătății și Banca Mondială.

Toate cele trei centre ar urma să fie terminate în anul 2025.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *